Bubo cupropenis

Valami állatságot akartam ide írni. Egzotikus állatokra gondoltam, mint például a közönséges vizicsikló (aquaclitoris vulgaris), vagy a rézfaszú bagoly (bubo cupropenis). A mai post legyen ez utóbbi. Ha jelzitek igényetek, írhatok az előbbiről is.
A Föld és a Hold közt kb. félúton van egy bolygó. Akkora, mint a Föld, de éterikus anyagból van, emiatt teljesen átlátszó, és semmiféle fizikai módszerrel nem lehet kimutatni a létezését. Ezen a bolygón élnek a Rézfaszú Baglyok. A baglyok említett nemes szerve természetesen nem közönséges rézből van (mert azt ugye ki lehetne mutatni), hanem a réz "éterikus lényegéből", "szubtilis manifesztációjából", és emiatt egészen különleges tulajdonságai vannak.
E Baglyok sem a mi általunk ismert baglyok, hanem a "Bagolyság" absztrahátumai. Ezzel együtt fizikai valójuk is van, melyben megnyilvánulva azzal foglalkoznak, hogy az emberek büdös zoknijait lopkodják. Emiatt tűnnek el gyakran a fél pár zoknik. Ezeket aztán a baglyok a bolygójukon összehegesztik. Közben az ellopott zokni is "átlényegül" elvont "zoknisággá", emiatt az sem kimutatható.
Az hogy mire kell a baglyoknak a sok ellopott büdös zokni, és miként tudják a gyúlékony zoknikat hegeszteni, félelmetes hittitok, ezen gondolkodni sem szabad. Ezt csak a beavatottak érthetik meg évtizedes ima és meditáció után, ám aki kételkedik benne, arra a baglyok szerencsétlenséget zúdítanak. Rézfaszukkal megszúrják az ilyen emberek belső szerveit, ettől azok megbetegszenek és meghalnak.
Ne gondoljátok, hogy ez mindössze kitaláció. A Gerecsében barlangot is elneveztek a fajról. És egy dal is szól róluk:

Dal a Rézfaszú Bagolyról

Mint iskolás, ha bepisilt,
az erdő oly komoly.
Az arcán ott a félelem:
tudja: ezen az éjjelen
vért szomjúhozva megjelen
a Rézfaszú Bagoly.

A szeme éles, s karma is:
kire lecsap, fogoly.
Mert gúzsbakötve elviszi,
egy nagy hordóba beteszi,
s vasárnap délre megeszi
a Rézfaszú Bagoly.

Mielőtt vére kibuzog,
s a nagy hordóba foly,
dolgozni kényszerűl a rab:
eloldja őt, tüzet rakat,
s faragtat véle nyársakat
a Rézfaszú Bagoly.

S minden vasárnap égre száll
a vészes füstgomoly:
mutatja, hogy a máglya fűl,
s ebédje míg pirosra sül,
a vért szörtyölve körben ül
a Rézfaszú Bagoly.